Бира за всеки вкус...Бира, за ора естете!

Бавно отлежала (не по-малко от 4 седмици при температура под 0 градуса), естествено газирана, без сурогати (царевица, царевичен грис, ечемик, ориз, спирт, захар, глюкозо-фруктозен сироп, и други), съставена от (вода, малц, хмел, мая), сварена по класическа технология.

https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2019/07/1-1.jpg
https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2019/07/4-1.jpg

ИсторияСигурно сте чували цветната фраза от българския Северозапад „Не е важно да си як, важното е да си пустиняк”,

а може би сте и фенове на нашата страница, най – голямата във Facebook за популяризиране на северозападния диалект и култура със същото име! Сега я откриваме и в новата марка бира, произведена във фабрика, която се намира в Северозапада.

Защо „Пустиняк“ ?

Това е една от малкото конвертируеми думи от Северозапада в цялата страна. По една или друга причина тя се наложи като закачлива и ние решихме да изберем тази марка, с която да направим намигане към нашите клиенти. Думата, с нейната широта на значението ѝ, предизвиква усмивка у всеки.

https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2019/07/6.jpg
https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2019/07/7.jpg
https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2019/07/98.jpg
https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2019/07/00.jpg

Къде се произвежда ?

Бирата се произвежда от пивоварната в град Лом „ЛОМСКО ПИВО“. Това е единствената пивоварна на Балканския полуостров, която произвежда бавно отлежала и естествено газирана класическа бира. Всички бири произведени от тази пивоварна са 100% малцови.

Идеята

Идеята за създаването на тези продукти дойде при дегустация на бири, произведени от нашите партньори от „Ломско Пиво“ и от една стара рецепта намерена в подземията на пивоварната, датираща от 1912 година, която използвахме за създаването на „Як Пустиняк“!

https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2019/07/132.jpg
https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2019/07/54-1.jpg
https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2019/07/4555.jpg
https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2019/07/2.jpg

Горди сме да заявим, че всичките ни бири се произвеждат изцяло по Закона за чистотата на бирата от 23 април 1516 г. - Reinheitsgebot и по БДС.

Бирата ни е бавно отлежала (не по-малко от 4 седмици при температура под 0 градуса), естествено газирана, без сурогати (царевица, царевичен грис, ечемик,ориз, спирт, захар, глюкозо-фруктозен сироп, и други), съставена от (вода, малц, хмел, мая), сварена по класическа технология.