Шеговито пиво от Северозапада – бира „Пустиняк” – DARIKNEWS.BG

https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2019/07/991-ratio-bira.jpg

Бира „Пустиняк” се появи от днес на родния пазар. Продуктът се произвежда от пивоварна в Северозапада и е намигване към потребителите на светлото пиво с чувство за хумор. ЛомВидин и Монтана са първите градове, в които магазините са заредени с „Пустиняк”.

Сигурно сте чували цветната фраза от българския Северозапад „Не е важно да си як, важното е да си пустиняк”. Сега я откриваме и в новата марка бира, произведена във фабрика, която се намира в Северозапада.

Няма как да не си як, щом пиеш Пустиняк”, приканва новият продукт. Името на новото пиво кореспондира пряко със Северозападна България. То е своеобразна закачка към потребителите, обясни пред Дарик собственикът на пивоварната Димитър Чукарски:

„Това е една от малкото конвертируеми думи от Северозапада в цялата страна. По една или друга причина тя се наложи като закачлива и ние решихме да сложим тази марка, която да направи намигане към нашите клиенти. Думата с нейната широта на значението й е нещо, което у всеки предизвика усмивка. Този продукт е насочен към хората, които имат чувство за хумор, които разбират нашата закача и намигване, които биха желали да пийнат повечко бира в топлите дни“.

Пиво „Пустиняк” е в опаковка от 2 литра и половина. Тя е по-лека и малко по-горчива. Предназначена е за широката аудитория. В бирената фабрика обаче подготвят същата марка и за ценители, която ще се появи на пазара до месец:

„Подготвяме със същата марка и крафт вариант, който да бъде в стъклени бутилки и който вече да бъде за тези, които искат да имат бира не само за ежедневна консумация и удоволствие, а да имат и бира за преживяване, която да бъде с по-специален вкус, с по-специални аромати и горчивина. Наздраве на всички!“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *