Расте семейството на бира „Пустиняк“ – KONKURENT.BG

https://www.beerpustinyak.com/wp-content/uploads/2017/05/post_07-1280x800.jpg

Пускането на пазара на бира с марката „Пустиняк“ предизвика огромен интерес, отчитат от „Ломско пиво“. Тъй като фурорът задължава да бъде направена и следващата крачка, в 125-годишната пивоварна предприемат сериозни действия за разширяване на семейството на „Пустиняк“-а, каза Ивайло Стоянов, търговски директор на фирмата. „Стартираме със стъклена бутилка от 500 мл за многократна употреба, която ще е на пазара съвсем скоро“, добави изпълнителният директор Димитър Чукарски.

Пивоварната ще лансира на пазара и два нови продукта от същата марка в бутилка за еднократна употреба – „Як Пустиняк“ със съдържание на алкохол 5,0%, и „Баш Пустиняк“ – 7%. „Това ще са бири, които ще се предлагат в удобни за клиентите еднократни стъклени бутилки. Те са издържани  изцяло в духа на крафт продуктите – висок екстракт, бавно отлежала, естествено газирана и сварена по класическа технология бира. С това допълваме семейството на „Пустиняк“-а и предлагаме на клиентите бира за всеки вкус – с по-нисък  и с по-висок висок градус“, допълни Стоянов.

Във фейсбук и инстаграм вече има наградни игри, свързани с марката, като днес /петък, 19 април/ ще бъдат наградени първите петима печеливши. Те са от Ботевград, Банкя, Козлодуй и Монтана, което говори за нарастващата популярност на продукта, произведен от „Ломско пиво“.

В чест на 125-годишнината на пивоварната обаче ще се появи бира „Юбилейно“, която се предлага в бутилка от 330 милилитра. „Предлагаме я в лимитирано количество за нашите 125 години. С тази бира искаме да кажем „Наздраве!“ на всички почитатели и истински ценители на пивото. Тя е с 14 % плътност и е произведена по класическа технология. Бирата е с много мек вкус и ще се хареса“, смята още Ивайло Стоянов.

Ценителите на пивото казват, че „Юбилейно“ е най-хубавата торта за годишнината на „Ломско пиво“. С нея обаче изненадите не само няма да свършат, но и ще продължат. А следващата стъпка ще е пускането на пазара на пшенична вайс бира в дните преди Великден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *